Prečo práve drevené hračky?

Pretože nie sú hračky ako hračky. Aj hračky pre deti kráčajú ruka v ruke s najnovšími technológiami a najnovšími vychytávkami. Avšak jedna vec je istá,  to čo sme v detstve aj my milovali, boli práve drevené hračky. Tie proste nikdy nevyjdú z módy, pretože sú nadčasové, ekologické, dedičné a na pohľad jednoducho krásne. Ale ak potrebujete viac dôvodov na výber drevených hračiek, tak čítajte ďalej.


Kvalita a trvanlivosť

Sú oveľa trvanlivejšie ako plastové hračky.  Majú dlhú životnosť a preto majú prívlastok aj dedičné. To že sa dedia i niekoľko generácií je výsledkom ich kvality a trvanlivosti.

Už ste sa stretli s tým, že by si batoľa po sebe upratalo hračky? Myslím, že nie. Namiesto toho, ich môžeme nájsť rozmiestnené po podlahe, na chodbe, v spálni, či detskej izbe alebo zaseknuté medzi vankúšmi na pohovke. Za takéto správanie deti určite nemôžeme viniť, namiesto toho im môžeme zaobstarať hračky, ktoré im neprasknú pri prvom páde, ale majú dlhú životnosť a trvácnosť.  Tam kde majú plastové hračky tendenciu lámať sa, drevené hračky vydržia opotrebenosť mnohonásobne dlhšie. To z nich robí perfektný darček na celý život. Kvalita, trvanlivosť a životnosť sú výhodou drevených hračiek.


Bezpečnosť

Jednou z najlepších vecí na drevených hračkách je, že sú šetrné k životnému prostrediu. Drevo je nenahraditeľný prírodný materiál, ktorý je čoraz viac vyhľadávaným materiálom pre bezpečnosť detí. Vďaka nemu sú hračky nielen pevné a odolné, ale dlhú dobu držia svoj tvar. Pri zaobchádzaní s drevenými hračkami deti neprichádzajú do kontaktu s toxickými látkami, nespôsobujú im žiadne alergie ani sa z nich neuvoľňujú žiadne škodliviny. Na trhu je dnes obrovské množstvo drevených hračiek, a preto si môžete vyberať nielen bezpečné hračky, ale aj ekologické a tak rešpektovať aj našu vzácnu prírodu. 


Podporujú fantáziu a predstavivosť

Nie je nič mocnejšie ako detská fantázia a predstavivosť. Deti obvykle okolo roku, roku a pol začínajú intenzívne vnímať a poznávať svet okolo seba. Ich fantázia sa veľmi rýchlo rozvíja, preto je potrebné im vytvoriť pre ňu čo najviac priestoru. Zatiaľ čo plastové hračky majú viac funkcií, dizajnov a zvukových efektov, drevené hračky ich nútia otvoriť svoju fantáziu a tak vymýšlať nové spôsoby hrania s nimi. Podnieti to ich prirodzenú zvedavosť a pomôže im rozvíjať motorické schopnosti, zručnosti pri riešení problémov, koordináciu rúk a očí, sociálne zručnosti a oveľa viac.